Megfájdult a térdem!

Egyszerűen reggelre úgy ébredtem, hogy enyhe csavarásokra fájdalommal reagált 🙁

2 napig pihentettem, óvatosabban mozogtam, de a futócipőm egyre jobban követelte, hogy induljunk edzeni.  Kinezio tapet ragasztattam és irány a terep 🙂

Minden OK, a tape tartotta a térdem, én örömmel mozogtam, élveztem a futás szabadságát – úgy a táv 2/3-ig. Onnan viszont elkezdett “módodult tudatállapotba” kerülni a bokám! Nem fájt, csak éreztem, hogy valami nem OK.

De hát az előbb még a térdemmel volt probléma! Mi történt!?

A tape-t 3 napig viseltem.  Segített a térdem stabilizálásában, de nem akart múlni a bokámban lévő furcsa érzés. Miután letépték rólam, kicsit jobban figyeltem a lábamra- térd/boka.  És láss csodát, a tape lekerülésével együtt elmúlt a bokafájásom is 🙂

Hogy miért osztom meg ezt Veled? 

Mert gyönyörűen bizonyítja, hogy a testünkben minden mindennel összefügg.

Ha rossz szokásaiddal – vagy nálam egy külső beavatkozással- arra kényszeríted a tested, hogy az optimális mozgásmintáidtól eltérő kompenzációs mozgássorokat hozzon létre, akkor előbb-utóbb melléd szegődik a fájdalom.

Azzal, hogy kibillentetted tested statikai egyensúlyát, azzal számtalan, tudatosan nem koordinálható változót hozol létre önmagadban. Minél inkább bent maradsz ebben a kibillent állapotban, annál jobban belecsontosodsz. És hiába sportolsz, megmaradnak a rossz minták, a sérüléseket okozó feszültségek.

Ezek oldásában szenzációs a jóga. 

A több ezer éves szemlélete nem a lábadra, válladra, bokádra… fókuszál. Az egész testedet mozgatja úgy, hogy mint egy hagymáról a héjakat, szépen, szelíden oldja rólad a felesleges feszültségeket. Nem egyik napról a másikra hozza meg a segítséget, de napról napra hozzátesz valamit az életedhez, és ha helyesen, kitartóan  gyakorolsz, akkor  testedet, lelkedet harmóniába rendezi.

Változtass a testeden és megváltozik az életed!